25 februari 2024

Kwart en halve finales European Masters

European Masters

De European Masters komt langzaam aan zijn conclusie. In de laatste speelweek worden de kwart en halve finales gespeeld. Op  zondag wordt het toernooi afgesloten met de finale. Maar voordat we daar zijn hebben we eerst nog de kwartfinales. Drie van de vier kwartfinales zijn al gespeeld. De laatste vind vanavond plaats.  Vanavond om 19:00 neemt Gamers Origin het op tegen K1CK Neosurf.

De vier kwartfinales van de European Masters werden de afgelopen dagen en vanavond gespeeld. We begonnen dinsdag met de eerste kwartfinale tussen Mousesports en AGO Rogue. In beide teams was het bezet met oud LEC spelers. Zo weten we dat AGO Rogue Woolite en Mystiques heeft op de botlane. Maar Mousesports heeft ook niet de minste spelers met LIDER, Jeskla en promisq. AGO Rogue kwam in de kwart finale beter voor de dag dan Mousesports en wist de nummer één uit groep D te verslaan met 2-0. Op dezelfde avond werd de kwartfinale tussen LDLC OL en BT Excel gespeeld.  BT Excel met kaSing als oud LEC speler wisten geen vuist te maken tegen het LDLC OL van Yellowstar. En hiermee zijn beide teams uit de groep van de Defusekids door naar de halve finales.

Gister werd de derde kwartfinale van de European Masters gespeeld. Fnatic Rising nam het op tegen Movistar Riders. Deze kwart finale was een stuk spannender dan de vorige twee. Beide teams hadden drie games nodig om tot een winnaar te komen. Fnatic Rising was er uiteindelijk niet in staat om Movistar Riders te verslaan en moest genoegen nemen met een 2-1 verlies. Zoals gezegd vanavond spelen Gamers Origin en K1CK Neosurf tegen elkaar in de laatste kwart finale. De winnaar hiervan neemt het zaterdag op tegen Movistar Riders. De andere halve finale gaat tussen LDLC OL en AGO Rogue. De winnaars daarvan zien we tenslotte zondag in de finale van de European Masters.