26 februari 2024

Bloodstained Ritual of the Night Krijgt Zangetsu update

Bloodstained

Het is alweer een tijdje terug dat de kickstarter game Bloodstained Ritual of the Night op de markt kwam. Vanaf het begin van de kickstarter was er een plethora aan dlc zoals nieuwe speelbare karakters en gamemodes beloofd. Het eerste nieuwe speelbare personage genaamd Zangetsu is eindelijk gearriveerd.

Nu even als een reminder, Zangetsu is niet meteen speelbaar vanaf het begin. Je kan hem pas gebruiken als je het spel uitgespeeld hebt met Miriam en het beste einde hebt gekregen. Als Zangetsu heb je al zijn moves tot je beschikking en raas je door het kasteel als geen ander. Echter heeft zijn route geen extra verhaal scenes, side quests, equipement of items. Dit houdt dus ook in dat de randomizer run niet bij hem van toepassing is.

De Randomizer stelt de speler in staat om het verhaal vanaf het begin te spelen, waarin alles willekeurig kan worden opgesteld. Van crafting, enemy drops, key items tot quests, alles is mogelijk. Hierdoor is iedere playthrough volledig anders.

Bloodstained: Ritual of the Night is beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, and PC.

Bloodstained is een side-scroller actie RPG, met een grote wereld voor jou om te ontdekken. Speel als Miriam, een wees getekend door de vloek van een Alchemist waardoor haar lichaam stilaan kristalliseert. Om haarzelf, en de mensheid te redden moet ze haar weg banen door een kasteel overspoeld door demonen. Opgeroepen door Gebel, een oude vriend wiens lichaam en geest meer kristal dan vlees geworden is. Deze game in volledige Metriovania stijl daagt je uit om je weg te vinden in een uitgestrekt labyrint met uitdagende battles en geheimen om te ontdekken.