25 februari 2024

Riot banned enorm aantal Valorant valsspelers

Valorant

Riot Games is gestart met het gooien van de banhammer naar valsspelers. In de nieuwe shooter van Riot genaamd Valorant zijn meer dan 8.000 speler permanent verbannen.

In het begin dat Valorant werd aangekondigd, maakte Riot Games het krystal helder dat valsspelers hard worden aangepakt. Iedereen die het spel wil spelen dient het anti-cheat programma Vanguard verplicht te installeren.
Daardoor kunnen valsspelers opgespoord worden. Ondertussen heeft designer Philip Kosnikas op Twitter bekendgemaakt dat de eerste golf aan bans is uitgedeeld. Volgens de tweet zijn er in totaal 8.873 valsspelers uit de game verwijderd. Riot Games antwoordt hierop dat er nog meer bans gaan volgen.

Eerder in april heeft Riot Games de werking van anticheattechnologie van Vanguard iets moeten aanpassen na kritiek. Waar de anticheatfunctie altijd draaide, ook als de game zelf niet actief was, kan nu uitgeschakeld worden buiten de game. Wie vervolgens wil spelen, moet wel eerst rebooten.

De anticheatsoftware werkt op kernelniveau. Dit is behoorlijk ingrijpend en gaat veel verder dan de meeste bestaande technieken. Riot stelt dat het de maatregel neemt om te voorkomen dat cheatmakers gebruik maken van code-signing holes en dergelijke kwetsbaarheden in het OS. Tegelijkertijd heeft Riot Games de maximale beloning voor kwetsbaarheden in Vanguard verhoogd naar 100.000 dollar.

Valorant moet deze zomer officieel uitkomen op pc. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Het is spel is gratis te downloaden zodra het uitkomt.

Heb nog niet de kans gehad om Valorant te spelen, maar ben je wel benieuwd? Lees onze Review en ontdek of de game wat voor jou is!