28 februari 2024

Sega kondigt Game Gear Micro aan

game gear micro

Sega’s Game Gear bestaat 30 jaar, woehoe! Om dit te vieren kondigt het bedrijf een handheld aan genaamd de Game Gear Micro. Wat kunnen we verwachten van de GGM?

De Sega Game Gear Micro is vanaf 6 oktober te koop. Dit is de originele release dag van de Game Gear. De Micro komt echter uit in het zwart, geel, blauw en rood! Iedere kleur heeft zijn eigen games. De zwarte variant heeft bijvoorbeeld Sonic en de gele Shining Force Gaiden. De originele Game Gear kwam met zwart-wit scherm uit op 6 oktober 1990, een jaar erna kwam de variant met kleurenscherm. Bekijk de trailer hier beneden.

Of de ‘handheld’ ook echt gaat verkopen is maar de vraag. De video hierboven heeft namelijk al evenveel likes als dislikes en dat is normaliter niet de meest geweldige start. Ze zijn verkrijgbaar voor ergens rond de 50 Euro. Wanneer ze hier bestelbaar zijn is nog maar de vraag.

Het scherm van de Game Gear Micro is 1,15 inch. Dit is iets meer dan de helft kleiner dan de originele Game Gear. Er is een accessoire verkrijgbaar genaamd de Sega Big Window. Hiermee kan je, als je dat wilt, het scherm vergroten. Dit zijn alle games die je krijgt:

De zwarte komt met:
 • Sonic the Hedgehog
 • Puyo Puyo 2
 • Out Run
 • Royal Stone
De blauwe komt met:
 • Sonic Chaos
 • Gunstar Heroes
 • Sylvan Tale
 • Baku Baku Animal
De gele komt met:
 • Shining Force Gaiden: Ensei – Jashin no Kuni he
 • Shining Force: The Sword of Hajya
 • Shining Force Gaiden: Final Conflict
 • Nazopuyo Aruru no Ru
De rode komt met:
 • Revelations: The Demon Slayer
 • Megami Tensei Gaiden: Last Bible Special
 • The GG Shinobi
 • Columns

game gear micro

Wat vind jij van deze handheld? Laat het ons weten in de reacties hier beneden of op Facebook! Houdt onze website goed in de gaten voor al jouw gaming nieuws.

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →