5 juni 2023

Halo Infinite: 8 minuten gameplay demo

Halo Infinite

Tijdens de Xbox Games Showcase van 23 juli 2020 heeft Microsoft alles uit de kast gehaald. De show wordt officieel afgetrapt met niets minder dan Halo Infinite. 343 Industries en Microsoft tonen de eerste gameplay beelden.

De eerste 8 minuten aan Halo Infinite gameplay beelden zijn getoond in een schitterende singleplayer campaign demo. De demo begint met een kort fragment waarin Master Chief samen met iemand anders aan land komt. Al snel zien we bekende vijanden, voertuigen en niet te vergeten: wapens.

Halo Infinite is een stand-alone game in de franchise en dus geen sequel voor Halo 5. De game is nog niet helemaal af, ook met de release niet. De game blijft technologisch aangepast worden, zelfs na release. Zo krijgt de game een ray-tracing update ergens na de lancering van de game.

“Halo Infinite is the start of our platform for the future,” verteld Chris Lee, hoofd van 343 Industries. “We want Infinite to grow over time, versus going to those numbered titles and having all that segmentation that we had before. It’s really about creating Halo Infinite as the start of the next ten years for Halo and then building that as we go with our fans and community.”

Halo Infinite vormt een fundering voor de volgende tien jaar in de franchise. Het is geen live service game zoals Destiny, maar nieuwe ervaringen in het verhaal worden wel verteld onder de Infinite paraplu. Dit zou een plaatsvervangende aanpak zijn op de genummerde titels zoals we uit het verleden gewend zijn. Hoe dit in zijn werk moet gaan, moet nog maar blijken.

De volgende titel in de Halo franchise verschijnt dit najaar voor Xbox One, Xbox Series X, Windows 10 en Game Pass. Er is nog geen exacte release datum bekend gemaakt. Gisteren toonde we al hoe de boxart van de game uit komt te zien! Check deze hier terug!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →