14 april 2024

Nieuwe Battlefield komt in het najaar van 2021

Raytracing BFV Battlefield

Tijdens de EA Earnings Call van het tweede kwartaal van dit fiscale jaar maakt het bedrijf enkele cijfers bekend. Om de shareholders warm te maken deelt het bedrijf daarom ook wat interessante details betreft aankomende titels.

Minimaal zes nieuwe EA titels in het aankomende jaar. Hier valt onder andere FIFA, Need for Speed en Battlefield onder. Er wordt verder niet veel verklapt, maar enkele details klinken nu al interessant.

De eerste speeltesten worden intern al gehouden voor de nieuwe Battlefield game. Volgens EA wordt het een game op schaal die je nog nooit hebt gezien in de franchise. Dit wordt mogelijk gemaakt door de kracht van de nieuwe generatie. In het voorjaar van 2021 deelt het bedrijf meer over de aanstaande shooter.

DICE is creating our next Battlefield game with never-before-seen scale. The technical advancements of the new consoles are allowing the team to deliver on a true next-gen vision for the franchise. We have hands-on play testing underway internally, and the team’s been getting very positive feedback on the game as we’ve begun to engage our community.

The next Battlefield is set to launch in holiday 2021, and we are excited to share a lot more about the game in the spring.

Het is lang stil gebleven rondom Battlefield. Het laatste deel uit de franchise is ondertussen al twee jaartjes oud. Het lijkt er op dat EA de game volledig klaarstoomt voor de volgende generatie voor een waardige next-gen Battlefield, zoals de quote al vermeld.

Tijdens de Earnings Call maakt EA ook bekend dat er binnenkort een nieuwe EA Originals verschijnt en een remaster. Zou dit de Mass Effect remaster zijn die al enige tijd de rondte maakt op internet? Morgen is het Mass Effect day! Wie weet krijgen we eindelijk een aankondiging.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →