14 april 2024

Dying Light 2 schrijver verlaat Techland

Dying Light 2

Pawel Selinger, hoofdschrijver voor Dying Light 2 meldt via LinkedIn het bedrijf na 22 jaar verlaten te hebben. Hij kijkt terug op een fijne samenwerking en wenst Techland al het geluk toe voor in de toekomst.

Het lijkt een slechte tijd te zijn om videogames te ontwikkelen bij Poolse gamebedrijven. Techland’s Dying Light 2 verscheen oorspronkelijk in 2019, maar werd stilzwijgend verschoven naar 2020. In 2020 bleef het volledig stil en inmiddels zitten we al in 2021 en hebben we nog steeds geen Dying Light 2 gespeeld.

After over twenty-two years, I decided to end my cooperation with Techland. I want to express my gratitude to the company that has allowed me to develop and fulfill myself for half of my life. Techland, I will always be rooting for you, as well as the great people I have met, thanks to you. I wish you that Dying light 2 and subsequent projects will become world hits. Goodbye, and good luck!

De geruchten op de gangen en dit nieuws wijst naar veel problemen die zijn ontstaan en waarschijnlijk nog steeds de ontwikkeling van de open-world game tergen. Het bedrijf achter de veelgeprezen Dying Light game blijft opvallend stil. Gedurende het afgelopen jaar, waarin de game zou verschijnen, werd de game geen enkele keer getoond of genoemd. Niet tijdens de E3 periode, Gamescom, of de Game Awards. Wat is er aan de hand met Dying Light 2?

Fans maken zich zorgen. Dat is niet heel vreemd. Onlangs verscheen een andere game vanuit Polen waarbij de ontwikkeling ook niet helemaal soepel is verlopen. Het resultaat laat dit op alle fronten zien. Dan spreken we natuurlijk over Cyberpunk 2077. Een game met een sterke marketing, maar een matige uitvoering.

Wanneer gaan we eindelijk meer te zien krijgen over Dying Light 2 en wanneer mogen we de game zelf gaan spelen? Dit jaar nog?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →