28 november 2022

Amazon deelt Lord of the Rings serie synopsis

The Lord of the Rings

We weten al enige tijd dat Amazon werkt aan hun eigen Magnum Opus a la Game of Thrones van HBO. De serie van The Lord of The Rings komt er aan en er is zelfs al een tweede seizoen besteld.

Amazon is van plan om de serie uit te rekken over 5 seizoenen waarvan het overkoepelende verhaal al is bedacht. Het zou gaan over de allerduurste serie ooit gemaakt met een budget van 500 miljoen dollar. Onlangs weten we ongeveer waar het verhaal over gaat en vooral hoe het insteekt in de al verschenen verhalen van The Lord of the Rings in de twee trilogieën.

De serie van Amazon speelt zich af tijdens de Second Age. Duizenden jaren vóór de gebeurtenissen uit The Lord of the Rings en zelfs The Hobbit. De serie introduceert zowel nieuwe als bekende personages. Lees hier beneden de eerste officiële synopsis.

Het verhaal van de serie

Amazon deelt de Synopsis voor de serie om je alvast een beetje op te warmen.

“De aanstaande serie van Amazon Studios brengt voor het eerst de heroïsche legendes van de legendarische Second Age uit de geschiedenis van Middle-Earth naar je TV. Dit epische drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings af, en zal kijkers terugvoeren naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken tot glorie rezen en in verval raakten, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop op het spel stond en de grootste schurk die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te bedekken.”

“De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een ensemble van personages, zowel bekende als nieuwe, terwijl ze de confrontatie aangaan met de lang gevreesde her opkomst van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elfen hoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandkoninkrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart, zullen deze koninkrijken en personages een nalatenschap achterlaten dat nog lang zal blijven bestaan, lang nadat ze verdwenen zijn.”

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →