Background

Playstation Store voor Playstation 3 en Vita blijven open!

playstation store playstation 3

Een kleine overwinnen voor Playstation fans. Sony heeft gisteren bekend gemaakt dat de Playstation Store niet gaat sluiten op Playstation 3 en Playstation Vita. De PSP winkel sluit nog steeds zoals gepland.

Een aantal weken terug bracht Sony ons minder goed nieuws. De Playstation Store voor Playstation 3, Playstation Vita en PSP zouden gaan sluiten in de zomer. Het internet vond hier nogal wat van. Er zijn nog duizenden spelers die graag spelen op hun oude spelcomputer. Gisteren krabbelde Sony terug op hun eerder genomen beslissing. De digitale winkel blijft open op Playstation 3 en Playstation Vita. De PSP -Store sluit wel vanaf 2 juli 2021.

“Upon further reflection, however, it’s clear that we made the wrong decision here. So today I’m happy to say that we will be keeping the PlayStation Store operational for PS3 and PS Vita devices. PSP commerce functionality will retire on July 2, 2021 as planned.”

Bovengenoemde quote is afkomstig uit de Playstation Blog, geschreven uit naam van Jim Ryan, CEO en President bij Playstation.

Met deze bekendmaking neemt Playstation even de kans om uit te leggen waarom de oude winkels zouden gaan sluiten. Enerzijds om de focus volledig te leggen op het ondersteunen van de moderne winkels van Playstation 4 en Playstation 5. Anderzijds omdat het ondersteunen van oude techniek steeds ingewikkelder wordt. Playstation geeft aan een uitkomst te hebben gevonden voor deze uitdaging, waardoor ze de oude Playstation Store ook operatief kunnen houden, voorlopig.

Voorlopig gaat de Playstation Store dus niet sluiten op Playstation 3 en Playstation Vita. Maar, net als met de PSP, gaat die dag ooit komen. De volgende uitdaging waar we dan mee kampen is de interne batterij die er voor zorgt dat we geen toegang verliezen tot onze al aangekochte games. Laten we hopen dat Sony ook voor dit probleem in de toekomst een oplossing kan bieden. Meer info over deze batterij en wat daarom heen speelt? Bekijk dit Twitter kanaal!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation