25 februari 2024

Sony past Horizon Forbidden West PS5 upgrades aan

Horizon Forbidden West

Sony heeft aangekondigd dat de keuze om de standaard en speciale edities van Horizon Forbidden West geen PS5 upgrade te bieden omgegooid. Deze keuze is gemaakt na een backlash van de PS4/PS5 community.

Origineel was het zo dat alleen de Digital Deluxe, Collector’s of Regalla Edities voor Horizon Forbidden West de mogelijkheid hadden om een upgrade te krijgen van de Playstation 4 versie naar de Playstation 5 upgrade. De keuze is nu zodanig veranderd, dat alle edities deze mogelijkheid dragen. Sony president Jim Ryan zei hierover het volgende:

“Last year we made a commitment to deliver free upgrades for our cross-gen launch titles, which included Horizon Forbidden West. While the pandemic’s profound impact pushed Forbidden West out of the launch window we initially envisioned, we will stand by our offer: Players who purchase Horizon Forbidden West on PlayStation 4 will be able to upgrade to the PlayStation 5 version for free.”

horizon forbidden west regallia

Jim Ryan zegt ook de voortaan alle Sony first-party titels die cross-generation zijn een digitale upgrade optie naar de Playstation 5 zullen krijgen. Deze zal een standaard prijs van 10 Euro krijgen. Mijn verzamelaarshartje is nu blij, want sommige titels passen net wat beter in mijn kast met de blauwe Playstation 5 cover. Dus, spelers die God of War: Ragnarok of Gran Turismo 7 willen gaan kopen, kunnen hoe dan ook een upgrade naar de PS5 versie verwachten voor een tientje. Dit hele gedoe geld voor zowel de PS4 digitale versies, als de fysieke disks.

Horizon Forbidden West verschijnt op 18 februari 2022 voor de Playstation 4 en Playstation 5. Aloy werd namelijk uitgesteld van eind 2021 naar de nieuwe datum. Ga jij de game spelen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden of op Facebook!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →