19 april 2024

Kojima Productions gaat films en muziek maken

Sam Porter Bridges

Kojima Productions, de studio achter Death Stranding heeft een nieuwe divisie geopend in Los Angeles. Dit deel van Kojima Productions gaat zich bezig houden met film en muziek.

Als je Hideo Kojima een beetje op de voet volgt dan weet je dat de ontwikkelaar en bedenker een grote fan is van muziek en films. Hij wilt zelf ook graag films maken. Dat heeft hij in het verleden meerdere keren laten weten. Het moment lijkt eindelijk daar te zijn. Een nieuwe divisie binnen de Kojima Productions studio in Los Angeles gaat zich bezig houden met het maken van muziek en film.

“The team has as its charter, the goal of expanding the reach and awareness of the properties now under development at Kojima Productions, and to make them even more a part of our popular culture. Although we are a global organization, the new business development team will be centred in Los Angeles, CA. We are truly excited and looking forward to working with the very best entertainment talent we can, across all of the entertainment industries.”

Als je Death Stranding hebt gespeeld dan weet je wel een beetje dat de game bestaat uit enorm veel filmpjes. Middels deze filmpjes wordt het gros van het verhaal verhaal verteld. Het is daarbij ook heel duidelijk dat Kojima graag enorm veel verhaal wild delen middels cryptische video’s die de kijker langzaam een beter idee geeft van wat er speelt.

De nieuwe Kojima Divisie wordt geleid door Riley Russel. Russel werkte voorheen ruim 28 jaar voor Playstation als onder andere Chief Legal Officer en VP Zakelijke Aangelegenheden. Het is nog onduidelijk wat Hideo Kojima’s precieze rol gaat zijn in deze studio. Ook de eerste plannen van dit nieuwe Kojima Productions kantoor zijn nog niet bekend gemaakt.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →