18 april 2024

E3 2022 afgelast, wel Summer Game Fest en Summer of Gaming

Geen E3 2022

Wie hoopte dit jaar weer ouderwets van E3 te kunnen genieten die zal van een koude kermis thuis komen. Echter hebben Geoff Keighley en IGN weer grootse plannen om dit gat te vullen.

ESA de organisatie achter de Electronic Entertainment Expo (E3) heeft op 31 Maart laten weten dat de geliefde beurs dit jaar zowel fysiek als digitaal niet door zal gaan. Ze gaan deze kans gebruiken om de show compleet voor te bereiden op 2023. Het is de bedoeling dat E3 2023 weer fysiek en digitaal zal plaats vinden.

We previously announced that E3 would not be held in person in 2022 due to the ongoing health risks surrounding COVID-19. Today, we announce that there will also be no digital E3 showcase in 2022. Instead, we will devote all our energy and resources to delivering a revitalized physical and digital E3 experience next summer. Whether enjoyed from the show floor or your favorite devices, the 2023 showcase will bring the community, media, and industry back together in an all-new format and interactive experience.

– ESA

Echter niet getreurd, zoals je wellicht al verwacht had zullen we deze zomer alsnog genoeg shows voor onze kiezen krijgen. Zowel IGN als Geoff Keighley hebben hun plannen bekend gemaakt.

Summer Game Fest zal dit jaar van start gaan met een grote kick-off event. Tijdens deze show kunnen we premières verwachten van nieuwe games. Gedurende de zomer zullen er meerdere events plaatsvinden, het zal dezelfde opzet gaan gebruiken als voorgaande jaren.

Summer Game Fest 2022 will feature a slate of digital livestream shows — including a spectacular live Kickoff show, hosted by Geoff Keighley, filled with world premieres, and Days of the Devs with iam8Bit and Double Fine. The Kickoff show will be followed by a series of TBA events from game publishers and platforms.

 – Summer Game Fest

Summer Game Fest keert terug
Summer Game Fest keert terug

IGN kondigde aan dat Summer of Gaming in Juni voor de 3de keer zijn terugkeer zal maken. Tijdens Summer of Gaming zullen trailers, gameplay en onthullingen van de grootste komende games getoond worden ook zullen ze coverage brengen over de aankondigen die tijdens Summer Game Fest en de grote shows van de publishers plaatsvinden.

IGN werkt ook samen met grote ontwikkelaars en levert het grootste nieuws en aankondigen via het internet. Het volledig digitale evenement kan vanuit huis worden gekeken op platformen als YouTube en Twitch.

– IGN

Summer of Gaming keert terug
Summer of Gaming keert terug

Natuurlijk zullen de grote publishers dit jaar ook weer van de partij zijn, wanneer deze shows zullen plaatsvinden en of dit digitaal of fysiek zal gebeuren is nog niet bekend. Er gaan echter geruchten dat Ubisoft werkt aan een grote show!

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →