29 mei 2023

Embracer Group nieuw thuis van Eidos, Crystal Dynamics en Square Enix Montreal

Embracer Group

Niet alleen Sony en Microsoft doen mee aan de acquisitie oorlog, ook Embracer Group laat van zich horen.

Embracer Group is de laatste paar jaar volop bezig met het kopen van studios en IP’s. Ze staan bekend om hun acquisities van THQ Nordic, Koch Media, Gearbox Entertainment en bezitten momenteel 119 interne game development studios met meer dan 12,500 werknemers die werkzaam zijn in meer dan 40 landen. Maar er is geen stoppen aan zo heeft Embracer zojuist aangekondigd dat er een overeenkomst is gesloten met Square Enix om hun westerse studios over te nemen.

De deal bedraagt de studios Crystal Dynamics, Eidos-Montreal, Square Enix Montreal en aan catalogus aan 50 IP’s waaronder Tomb Raider, Deus Ex, Thief en Legacy of Kain. Met deze acquisitie zal Embracer Group groeien met 1100 nieuwe werknemers die verspreid zijn over deze 3 studios. Embracer heeft 300 miljoen neergelegd voor deze overname.

”We are thrilled to welcome these studios into the Embracer Group. We recognize the fantastic IP, world class creative talent, and track record of excellence that have been demonstrated time and again over the past decades. It has been a great pleasure meeting the leadership teams and discussing future plans for how they can realize their ambitions and become a great part of Embracer”

– Lars Wingefors, Co-founder en Group CEO, Embracer Group.

Lara Croft in de reboot van Tomb Raider
Lara Croft in de reboot van Tomb Raider

Meer informatie over de deal zal bekend worden gemaakt tijdens een web presentatie voor investeerders, analisten en media op 2 Mei 2022 om 09:00 uur Nederlandse tijd.

”Embracer is the best kept secret in gaming: a massive, decentralized collection of entrepreneurs whom we are thrilled to become a part of today. It is the perfect fit for our ambitions: make high-quality games, with great people, sustainably, and grow our existing franchises to their best versions ever. Embracer allows us to forge new partnerships across all media to maximize our franchises’ potential and live our dreams of making extraordinary entertainment”

– Phil Rogers, Square Enix America en Europa CEO.

De grootste reden van deze acquisitie is de geloofstelling die Embracer heeft. Ze verwachten dat er een sterkere vraag gaat komen voor content van hoge kwaliteit met name AAA single-player games. De acquisitie wordt verwacht afgerond te zijn tijdens het 2de kwartaal in het financiële jaar. (Juli – September 2022).

Ben jij al enthousiast over deze acquisitie en wat dit kan betekenen voor de vele IP’s die Embracer nu bezig, of juist helemaal niet? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden.

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →