Background

Review: EPOS H6PRO en GSX 300

EPOS H6PRO

Headsets zijn één van de belangrijkste onderdelen in een gamer’s setup. Want zonder goed geluid zal een gamer heel veel moeite hebben om games te kunnen spelen. Daarnaast kan je met een goede headset heerlijk naar films kijken en naar muziek luisteren. De EPOS H6PRO en GSX 300 is een heerlijke combo voor de PC of Laptop gamer onder ons. Console spelers hebben voldoende aan alleen de headset H6PRO.

EPOS H6PRO

De EPOS H6PRO en GSX 300 is een combinatie van een hoogwaardige headset en een externe geluidskaart. Combineer daarbij de gratis software van EPOS Gaming Suite en je hebt alles om het geluid van je PC naar een nieuw niveau te tillen. De GSX 300 externe geluidskaart werkt heel goed samen met de software Gaming Suite. Het apparaatje is vrij eenvoudig en klein. Het past met gemak ergens op je bureau zonder dat deze in de weg staat. Sluit je headset erop aan via de koptelefoon en microfoon ingang. Tot slot koppel je via de meegeleverde USB-kabel het apparaatje met je PC en you’re good to go!

Met de externe GSX 300 geluidskaart maak je van jouw headset een 7.1 surround sound monster. In de EPOS Gaming Suite kan je voor geprogrammeerde instellingen kiezen zoals muziek, esports of films. Maar uiteraard kan je ook vrij makkelijk alles zelf instellen naar je eigen persoonlijke smaak. Het apparaatje zelf heeft verder twee knoppen. Eén knop is om het geluidsvolume te regelen en de ander kan je zelf instellen. Je kunt er bijvoorbeeld een Stereo en Surround switch van maken. Maar je kunt ‘m ook gebruiken om te switchen tussen je voorgeprogrammeerde geluidsconfiguraties.

Draagcomfort tot de max met de EPOS H6PRO

Wat voor mij altijd een probleem is met headsets, is dat ze na een lange periode onprettig gaan zitten op je hoofd. Na een verloop van tijd voel je een headset drukken op je hoofd of voel je je bloed niet meer naar je oren stromen. Met de EPOS H6PRO heb ik daar flink stuk minder last van. De schelpen van de headset vallen heerlijk om mijn oren heen zonder dat ze op je oren gaan knellen. Zeker wanneer je het geluid aanzet hoor je vrij weinig meer van het geluid buiten je headset om. De hoofdband zit in een lichte hoek ten opzichte van de schelpen. Hierdoor lijkt de headset het gewicht beter te verdelen over je hoofd. De headset zit dermate lekker dat zodra je hem opzet, je eigenlijk vrij snel vergeet dat je een headset draagt.

Net zoals de eerder geteste EPOS H3PRO Hybrid heeft de EPOS H6PRO ook een microfoon die je vrij gemakkelijk op de headset kan aansluiten. Met behulp van sterke magneten blijft de microfoon tijdens het gebruik goed op zijn plaats zitten. Verwacht geen studio-kwaliteiten van de microfoon, maar voor communicatie doeleinde met je vrienden of spelers in game, is de microfoon qua headset standaarden één van de betere op de markt. Het geluid van de headset is subliem. Mede dankzij de mee gebundelde GSX 300, een waar genot voor je gehoorgang. Muziek luisteren in 8D of zelfs 12D audio is een waar genot. Als je een film kijkt voelt het bijna alsof je met een bak popcorn in een rode bioscoopzetel zit. En ja, bij games hoor je precies waar die ene vervelende camper zijn kont aan het keren is.

EPOS H6PRO

Geen volledige stilte

De EPOS H6PRO is ontworpen met een akoestiek ontwerp. Omdat de schelpen iets groter zijn dan de meeste headsets, sluit deze heerlijk aan op je hoofhuid in plaats van op je oren. Hierdoor wordt je deels afgesloten van je omgeving. Zonder geluid aan hoor je nog genoeg omgevingsgeluid, maar zodra je muziek start of je film begint hoor je daar praktisch niks meer van. Het is niet zo goed als een actieve noise-canceling die de EPOS H3PRO Hybrid heeft maar toch goed genoeg om je van je omgeving af te sluiten en te concentreren op je game, film of muziek. De headset kan je zonder de GSX 300 voor elke platform gebruiken. Met de bijgeleverde mini jack kabel kan je de headset aansluiten aan de controller van je console of je telefoon (als je nog een van de oudere modellen hebt).

EPOS H6PRO

Verdict

De EPOS H6PRO en de GSX300 zijn los van elkaar verkrijgbaar, maar beter nog: Ook als voordelige bundel. Vandaar deze review. Voor de prijsklasse waar ze in vallen doen ze zeker mee in de strijd met hun concurrenten. Sterker nog: de headset is beter dan de meeste van zijn prijsklasse. Voor de PC gamer is de externe geluidskaart een goede toevoeging om meer uit je geluid en headset te halen. Qua comfort en geluid zit het beide goed met deze bundel. De headset sluit je aan op alle gangbare apparaten en consoles van deze tijd. Ondanks de eenvoud van de fysieke headset en geluidskaart, kan je extra diepte geven aan deze bundel met behulp van de EPOS Gaming Suite. EPOS is er goed in geslaagd om een uitstekende en scherp geprijsde geluidsbundel te maken voor de veeleisende gamer.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation