1 maart 2024

Sony lekt The Last of Us: Part 1 uren voor Summer Game Fest

TLOU Remake

Er gingen al veel geruchten rond dat er een remake van The Last of Us aan zou komen, zoals je gister kon lezen zou deze game in september uit moeten komen. Dit lijkt nu bevestigd door niemand minder dan de officiële PlayStation website.

De remake van The Last of Us krijgt de subtitel Part 1 en wordt een PlayStation 5 exclusive. De game is al te bestellen op de PlayStation Direct website en wordt gereleased op 2 September 2022. Verassend is dit wel aangezien er al werd gehint dat deze game tijden de Summer Game Fest (die later vandaag plaatsvind) aangekondigd zou worden. Iemand binnen PlayStation heeft dus een grote fout gemaakt.

PlayStation lekt zelf de remake uren voor de officiële aankondiging
PlayStation lekt zelf de remake uren voor de officiële aankondiging

De game krijgt een speciale Firefly Edition die exclusief via de website van PlayStation verkrijgbaar is. Deze versie zal de originele game bevatten met de Left Behind DLC chapter (deze zit ook in de normale editie). Verder krijg je met de special edition een limited editie SteelBook case en The Last of Us: American Dreams #1 tot #4 comic series met nieuwe cover arts, alsook een aantal unlocks die je vroeg in de game al vrij speelt. De website geeft enkele details over de vernieuwingen die de remake zal bevatten. Waaronder een complete overhaul van de gameplay, controls en een reeks aan accessibility opties. De game is een trouwe remake van het origineel en zal verbeterde exploratie en combat bevatten. De remake komt ook naar de PC, een releasedatum voor deze versie is nog niet bekend.

Cover art - The Last of Us: Part 1
Cover art – The Last of Us: Part 1
Cover art - The Last of Us: Part 1 Firefly Edition
Cover art – The Last of Us: Part 1 Firefly Edition

 

 

The Last of Us: Part 1 Remake ScreenshotThe Last of Us: Part 1 Remake Screenshot

The Last of Us: Part 1 Remake ScreenshotThe Last of Us: Part 1 Remake Screenshot

The Last of Us: Part 1 Remake ScreenshotThe Last of Us: Part 1 Remake Screenshot

The Last of Us: Part 1 Remake ScreenshotThe Last of Us: Part 1 Remake Screenshot

De game werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Sony Service Group VASG en werd later overgenomen door Naughty Dog.

Ben jij al enthousiast over een The Last of Us remake, of vind je het veel te vroeg voor een remake? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden!

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →