23 april 2024

Hideo Kojima game in ontwikkeling voor Xbox

Kojima Xbox

Hideo Kojima en Xbox slaan de handen ineen voor een samenwerking aan een gloednieuwe game. Kojima en Phil Spencer verklappen nog niet wat het is, maar de eerste kleine details horen we wel al.

Kojima Productions en Xbox Game Studios werken samen aan een nieuwe Xbox exclusieve game die gebruikt maakt van de krachten van de cloud. Daar moeten we het vandaag mee doen. Geen beelden, teasers of wat dan ook.

De aankondiging van de samenwerking zie je hier beneden terug:

Er gingen al een tijdje de geruchten dat Kojima iets met Xbox zou gaan doen. Er gingen geruchten over een overname van Kojima Productions en een exclusieve Xbox game. Het laatste lijkt te kloppen. De Japanse bedenker en ontwikkelaar blijft onafhankelijk . Onlangs leerde we nog dat Death Stranding 2 ook in ontwikkeling is. Norman Reedus speelt wederom een rol in het tweede deel.

Hideo kennen we het beste van zijn tijd bij Konami. Hier bedacht en ontwikkelde hij Metal Gear. Na zijn vertrek bij Konami kreeg de ontwikkelaar hulp van Sony om een nieuwe studio op te zetten en te werken aan een nieuwe game voor PlayStation. Dit werd Death Stranding.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →