25 mei 2024

Meta Quest 2 wordt vanaf augustus een stuk duurder

Meta Quest 2

Meta Quest 2, voorheen bekend als Oculus Quest 2 wordt $100 duurder vanaf 1 augustus 2022. Het door Facebook gekochte bedrijf maakt deze aankondiging via Social Media. Het internet reageert niet al te positief op dit nieuws.

Een prijsstijging van $100 maakt de headset met 128GB opslagcapaciteit $399 vanaf augustus. Op dit moment betalen we in de Benelux bij de meeste online winkels, waaronder Oculus omgerekend €349 voor de goedkoopste variant. Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel meer de prijs wordt in euro’s, maar Oculus maakte in de reacties wel al bekend dat de prijs stijgt in alle landen waar Meta Quest 2 verkocht wordt.

Een goedmakertje vanuit Oculus, Facebook, of Meta, geef ze maar een naampje, is een gratis download voor Beat Saber bij elke VR bril die vanaf nu gekocht wordt.

Indien je twijfelde om aan de slag te gaan met de Quest 2 dan heb je nog en klein weekje om de VR bril met een gereduceerde prijs aan te schaffen. Reken op ongeveer €100 extra als je de headset vanaf 1 augustus 2022 wilt aanschaffen.

Meer VR nieuws? PlayStation deelde gisteren nieuws omtrent de PlayStation VR2 headset. We zien nieuws features zoals de See-Through View, Cinema-Mode en de manier waarop je je eigen speelgebied kunt instellen en bewaken. Lees het hier!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →