27 maart 2023

Nieuwe Silent Hill wordt woensdag eindelijk aangekondigd

Silent Hill Konami

De kogel is door de kerk. De vraag is alleen in welke van de twee angstaanjagende staten de kerk zich bevindt. Want het gaat om niets minder dan de langverwachte Silent Hill aankondiging. Je weet wel, die horror franchise in het bezit van Konami.

Het is heel erg lang stil gebleven omtrent Silent Hill. Zo lang zelfs, dat de oorspronkelijke maker van de nieuwe Silent Hill in de tussentijd al bijna 2 nieuwe games heeft gemaakt met de overblijfselen en contacten van de eerste game. Ik heb het dan natuurlijk over Hideo Kojima, die Death Stranding maakte samen met enkele bekende acteurs, zoals Normal Reedus (die dus eigenlijk de hoofdpersonage zou spelen in Silent Hill. Dezelfde Silent Hill waar Kojima aan werkte voordat Konami hem de deur wees).

Ondertussen zien we naar verluid al bijna de komst van Death Stranding 2, maar nog steeds geen Silent Hill. Daar gaat eindelijk verandering in komen. Want aanstaande woensdag gaat Konami ons allemaal omverblazen met een reusachtige aankondiging. Een nieuwe grote AAA titel in de Konami franchise. Toch?

Wie weet. Daar moeten we nog eventjes op wachten. Het staat in ieder geval te gebeuren. Aanstaande woensdagavond om 23:00 zal Konami het witte doek van het project halen en het tonen aan de buitenwereld. Eindelijk! In welke hoedanigheid dat gaat gebeuren, moet zich nog maar even wijzen.

Volgens alle geruchten, toeters en bellen, zijn er op zijn minst 2 projecten lopende binnen de horror franchise. Eén daarvan in-house bij Konami. Die andere met ondersteuning van Konami, in ontwikkeling bij Bloober Team. Gaat de onthulling in kwestie daarover? We zullen het zien. Krijgen we een gloednieuwe P.T.? Waarschijnlijk niet. Zou wel cool zijn!

De website voor de gloednieuwe game staat ook al online! Deze laat nu alleen nog maar een logo zien met het tijdstip van de aankondiging. Nieuwsgierig? Hier klikken!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →