Background

Microsoft sluit deal: Call of Duty komt naar Nintendo

Call of Duty Nintendo

Het is een spannende tijd voor Microsoft. Het bedrijf dat vorig jaar de overname van Activision Blizzard aankondigde is er nog niet. PlayStation maakt zich zorgen en spreekt deze zorgen uit, waardoor de deal nog niet rond is. Vandaag verstevigd Microsoft haar positie in de deal.

Dit doet Microsoft door te beloven dat Call of Duty voor minimaal 10 jaar óók naar het Nintendo platform komt. Op dezelfde dag als Xbox. Dit is een direct antwoord op PlayStation’s zet om de deal tegen te houden. Call of Duty is te groot om exclusief te maken. Er is geen enkele game zoals Call of Duty, zegt PlayStation. Verschillende instanties die moeten onderzoeken of de overname van Activision inderdaad betekent dat Microsoft een oneerlijke positie krijgt in de markt hebben nog geen oordeel geveld.

Ondertussen hebben Nvidia en Google zich ook een beetje gevoegd bij kamp PlayStation. Al gaat het hun meer om het cloud gaming verhaal. Voorafgaand aan alle rep en roer beloofde Microsoft dat Call of Duty voor minimaal 10 jaar op dezelfde dag speelbaar zou zijn op PlayStation als op Xbox. Sony ging hier niet mee akkoord.


Microsoft wil bewijzen dat de deal veel groter is dan Call of Duty. De jaarlijkse FPS is een leuke bonus, maar daar gaat het Microsoft helemaal niet om. Om dit standpunt nogmaals te verduidelijken, zien we nu deze overeenkomst tussen Microsoft en Nintendo. Gaat de deal door, dan verschijnt Call of Duty dus ook wéér op het Nintendo platform. En PlayStation? Tja, die kunnen zich hiermee nog eens hard in de vingers gesneden hebben..

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation