15 april 2024

Cities: Skylines 2 – De nieuwe zones en kenmerkende gebouwen

Cities: Skylines 2

In een vorig artikel hebben we al nieuwe informatie gedeeld over openbaar vervoer en vrachtverkeer. Nu is er nieuwe informatie beschikbaar over de vernieuwde zonering in Cities: Skylines 2. Zonering verwijst naar het toewijzen van specifieke delen van het land voor bepaalde soorten gebouwen.

Cities: Skylines 2 behoudt de 3 bekende zonetypes: Residential voor de woningen, Commercial voor winkels en bedrijven waar geld wordt uitgegeven en Industry waar goederen worden geproduceerd. Er is echter een nieuwe zone toegevoegd: Offices. Voorheen viel dit onder de zone Industry, maar het heeft nu zijn eigen categorie met bijbehorende zonevereisten.

Een nieuwe functie van de zone tools is de mogelijkheid om de visuele stijl van gebouwen te selecteren. Bij het starten van een nieuwe stad kan de speler een thema kiezen dat invloed heeft op de gebouwen, wegmarkeringen, decoraties langs de weg en het uiterlijk van dienstvoertuigen. Er zijn keuzes tussen een Noord-Amerikaanse en Europese uitstraling. Spelers kunnen ook tussen deze twee stijlen wisselen door gebieden individueel te zoneren.

Cities: Skylines 2

Land value

Land value weerspiegelt de aantrekkelijkheid van locaties voor zowel inwoners als bedrijven. Bewoners geven de voorkeur aan locaties met grote huizen, nabijheid van winkels, scholen, werkplekken en lage vervuilingsniveaus. Door aan deze behoeften te voldoen, stijgt de waarde van de grond. Bewoners die een hogere huur kunnen betalen, dragen bij aan de aantrekkelijkheid van het gebied. Omgekeerd kan een te hoge huur ertoe leiden tot het vertrek van gezinnen met een lager inkomen. Bedrijven houden rekening met de grondwaarde en transportkosten bij het kiezen van hun locaties. Gebouwniveaus geven de evolutie van gebouwen weer van lagere naar hogere kwaliteit. Gebouwen op een hoger niveau hebben hogere onderhoudskosten en huurprijzen. Het uiterlijk van de gebouwen verandert ook met elk niveau, wat de verbeterde kwaliteit en moderniteit weerspiegelt.

Kenmerkende gebouwen

Kenmerkende gebouwen zijn nieuw in Cities: Skylines 2. Spelers kunnen deze speciale gebouwen ontgrendelen door aan specifieke vereisten te voldoen, zoals het behalen van bepaalde mijlpalen en geluksniveaus. Hoewel ze gratis kunnen worden gebouwd, moeten ze zich nog steeds houden aan de regels voor regulier gezoneerde gebouwen. Elk kenmerkend gebouw heeft zijn eigen positieve effecten, variërend van lokale wijkverbeteringen tot voordelen die de hele stad beslaan.

Wat vind jij van de mogelijkheid om visuele stijlen te kunnen kiezen? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden! 

Manuela

Hey, gamefanaten! Meestal ben ik te vinden in de arena's van World of Warcraft en League of Legends, maar ik ontspan ook graag met games zoals The Sims en andere simulatiegames.

Bekijk alle berichten van Manuela →