Nieuws 61 Jordy Gerritse 9 september 2023
Bij het aanleggen van wegen leg je in Cities: Skylines 2 elektrische leidingen aan die verbinding maken met hoogspanningslijnen en elektriciteitscentrales, waardoor er een stads breed elektriciteitsnet ontstaat. Het is van belang om de elektriciteit gelijkmatig over de stad te verdelen om een goede werking te garanderen, dus houd hier rekening mee. Jouw stad is niet langer afhankelijk van ‘elektrische zones’ om te kunnen functioneren, maar in plaats daarvan van een robuust elektriciteitsnet. Gebouwen langs wegen zijn automatisch aangesloten op het elektriciteitsnet, maar gebouwen buiten wegen hebben handmatige verbindingen nodig om stroom te ontvangen.
Houd ook rekening met elektriciteitsknelpunten, die optreden wanneer bepaalde delen van de stad meer elektriciteit nodig hebben dan beschikbaar is. Om dit aan te pakken, kun je extra wegen aanleggen, lagere spanning verbindingen maken, of transformatorstations en elektriciteitsleidingen gebruiken om het probleem te omzeilen. Bovendien is er een verbeterde gebruikersinterface voor het beheren van elektriciteit, zoals hieronder getoond.
Je moet in eerste instantie ook verschillende energiecentrales bouwen om elektriciteit op te wekken. Eventuele overtollige energie kan zelfs naar naburige steden worden gestuurd, vergelijkbaar met goederenvervoer, voor winst. Kolencentrales vergen meer middelen om te opereren en veroorzaken aanzienlijke vervuiling, maar leveren de meeste energie op. Ter vergelijking: windturbines zijn ecologischer, maar minder efficiënt. Gascentrales zijn ook een optie, en hoewel ze iets minder kosteneffectief zijn, produceren ze minder vervuiling dan kolencentrales. Verder zijn er geothermische, nucleaire, zonne- en waterkrachtcentrales, elk met hun eigen voor- en nadelen. Cities: skylines 2 is op het gebied van energieopwekking een stuk realistischer dan zijn voorganger.
Elektriciteit was niet het enige focuspunt in deze teaser; water speelde ook een centrale rol. Het spel introduceert zowel oppervlakte- als grondwater, waarbij grondwater een geheel nieuwe functie is in de game. Oppervlaktewater omvat meren, rivieren en oceanen. Het is van belang om zorgvuldig te plaatsen waar je bepaalde voorzieningen neerzet, om vervuiling van dit water te voorkomen voordat het naar de bewoners wordt geleid.
Grondwater is nieuw in Cities: Skylines 2 en vereist een nieuw pompstation om het te kunnen gebruiken. Deze voorraden kunnen ook beïnvloed worden door bodemvervuiling, waardoor de gehele voorraad kan bederven. Hoewel grondwaterbronnen geweldig zijn om een tekort aan oppervlaktewater nabij de stad aan te vullen, moet je toch alert blijven op mogelijke vervuilingsproblemen.
Er zijn tevens diverse gebouwen en upgrades met betrekking tot riolering, en je zult zorgvuldig moeten beslissen waar je rioolwater loost en welke upgrades je implementeert om de impact ervan te verminderen. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de drinkwatervoorziening en energievoorziening niet negatief worden beïnvloed.
Wat vind jij van de toevoegingen, zoals het oppervlakte- en grondwater? Deel je mening met ons op Facebook of in de reacties hieronder.
Tagged as:
Cities Skylines Cities Skylines 2 Paradox Interactive PC Playstation 5 Xbox Series S/X
About the author call_made
Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.
Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.
Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
Dan zijn we op zoek naar jou!
Please login or subscribe to continue.
No account? Register | Lost password
✖✖
Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.
✖
Be the first to leave a comment