15 april 2024

Mario vs. Donkey Kong keert terug!

Mario vs. Donkey Kong for Nintendo Switch - Nintendo Direct 14 September 2023

Donkey Kong heeft weer speelgoed gestolen uit de fabriek, natuurlijk is het aan Mario om ze terug te halen. Natuurlijk hebben we het over Mario vs Donkey Kong.

Mario vs. Donkey Kong draait volledig om rivaliteit. Waarbij de grote aap verliefd wordt op een speelgoed-Mario en deze probeert te stelen. Spelers nemen de controle over Mario en moeten door een reeks uitdagende levels navigeren om Mini-Mario speelgoedpoppen te redden en Donkey Kong te verslaan.

Deze klassieker werd voor het eerst uitgebracht in 2004 voor de Game Boy Advance. Het spel combineert elementen van puzzel en platformspellen en is ontwikkeld door Nintendo. De gameplay omvat het oplossen van puzzels, het vermijden van obstakels en het gebruik van verschillende vaardigheden om vooruitgang te boeken.

Het spel wordt geprezen om zijn leuke en uitdagende gameplay, evenals de charmante grafische stijl. Het spel heeft verschillende vervolgen en is geliefd onder fans van zowel Mario als Donkey Kong franchises. Zo is deze game zeker welkom bij alle Mario fans van jong en oud!

Tijdens de Nintendo Direct op 14 september 2023 zijn er ook andere klassiekers aangekondigd die een verschijning zullen maken, zoals Luigi’s Mansion 2 HD!

De game valt nu al te pre-orderen voor de Nintendo Switch; speelbaar vanaf 16 februari 2024.