30 mei 2024

HYENAS Cancelled na financieel tegenslag Sega Europe

hyenas cancelled

HYENAS, de Extraction Shooter van Sega en Creative Assembly gaat het daglicht niet meer zien. Na de succesvolle Beta periode en Gamescom wordt plotseling de ontwikkeling gestaakt na een financieel tegenslag bij de Europese divisie van Sega. Ook andere titels in ontwikkeling zijn afgeblazen.

We speelde ‘m dit jaar op Gamescom. Vorig jaar lieten de ontwikkelaars op Gamescom al zien wat er aan zat te komen. Een heel ambitieus project met veel knipogen naar Sega’s legacy. Een Megadrive als ontploffingsmiddel, een Sonic Cosplayer als personage en Sonic knuffeltjes als treasure. Al deze toffe elementen gaan verloren met de game als nasleep van de financiële tegenslag die SEGA meemaakt in Europa.

“profitability has been lowered mainly in European bases”. Wat er toe heeft geleid dat herstructurering noodzakelijk was en games in ontwikkeling stevig onder de loep zijn genomen. “We have made the difficult decision to cancel some titles under the development as well as to reduce the fixed expenses,” weet Sega te melden. “In response to the lower profitability of the European region, we have reviewed the title portfolio of each development base in Europe and the resulting action will be to cancel Hyenas and some unannounced titles under development.”

Het lijkt er op dat Sega gaat terug schalen in Europa en daarbij meerdere ontwikkelstudio’s laat krimpen of helemaal verdwijnen. Zo ziet Creative Assembly, de makers van HYENAS een enorme klap vallen. De ontwikkelaar heeft zelf nog niet gereageerd.

Niet alleen HYENAS, maar ook andere Sega titels die in ontwikkeling waren zijn cancelled. Deze titels waren nog niet aangekondigd. Wat er in totaal allemaal verloren is gegaan, is dus niet helemaal bekend.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →