Background

Xbox + Activision deal gaat definitief door

Crash Bandicoot 4 It's About Time

De overname van Activision Blizzard door Microsoft Xbox gaat nu definitief door. Deze ochtend is de allerlaatste blokkade van de weg gehaald. Phil en Bobby mogen nu snel weer rond de tafel om de deal voor eens en altijd te sluiten.

We deelde het nieuws vorig jaar al. Ondertussen zijn we bijna 2 Call of Duty games verder en staan ze nog steeds niet op Game Pass. Dat is dit jaar waarschijnlijk voor het laatst. De allerlaatste roadblock voor Microsoft in het Verenigd Koninkrijk is nu opgeheven. Alle partijen die iets van de deal moesten vinden, hebben er iets van gevonden. De deal is nu legitiem verklaart waarbij Microsoft en Activision een heel klein beetje water bij de wijn hebben moeten doen.

De partijen die het minst blij zijn met de deal hebben hun zorgen geuit. Hierdoor heeft Microsoft voor het Verenigd Koninkrijk de rechten voor het streamen van games verkocht aan Ubisoft. Hierdoor komen Activision games binnenkort ook op Ubisoft +. Sony heeft meermaals gestreden om de deal te blokkeren, maar dat is ze uiteindelijk niet gelukt. Wel blijven de Call of Duty titels voorlopig ook op PlayStation verschijnen.

Wanneer de deal precies volledig rond is, is niet zeker, maar dit gaat niet lang meer duren. Verwacht in ieder geval dat er heel veel Activision titels op dezelfde dag nog verschijnen via Game Pass. Activision heeft wel al bekend gemaakt dat Diablo 4 en Call of Duty Modern Warfare III nog niet direct via Game Pass worden aangeboden. Net zoals bij Bethesda gebeurt het in fases en zien we in een eerste golf waarschijnlijk de wat oudere games al direct beschikbaar. Om diezelfde reden werkten oude Call of Duty servers opeens weer op Xbox 360, maar niet op PlayStation 3.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation