29 mei 2024

Bungie onthult nieuw Destiny 2 seizoen

Destiny 2 met Season of the Wish dankzij Bungie

Desondanks de negatieve berichten die vanuit kamp Bungie de laatste paar dagen zijn gekomen, is er ook goed nieuws. Destiny 2 krijgt een nieuw seizoen waarin een aantal oude vragen eindelijk worden beantwoord.

Het nieuwe seizoen genaamd “Season of the Wish” is recent onthuld. Vanaf 28 november begint het nieuwe seizoen waarbij wezens in de spotlight staan die al benoemd worden in Destiny 1.

We spreken hierover de wens-vervullende draken genaamd Ahamkara. Deze kennen we uit het Destiny universum als armor stukken maar speelde tijdens de raid “Last Wish” uit het Forsaken tijdperk een grote rol lorewise.

Set-up voor volgend seizoen

Mensen die de Imbaru Engine in het huidige seizoen weten op te lossen, krijgen een cutscene te zien die hint naar de 15e wish. Een element dat geïntroduceerd werd in 2018 met Forsaken.

Met de oplossing van de Imbaru Engine is dus de 15e wish boven water gedoken en kunnen we deze mogelijk gaan invoeren tijdens het nieuwe seizoen.

Veel mensen zijn al aan het speculeren dat we terug gaan naar de Dreaming City waarin de raid en het verhaal zich afspeelt, de anderen denken dat dit een set-up is naar hét einde van Destiny 2 en The Final Shape.

Een beknopte samenvatting

Voor mensen waarbij dit hele verhaal chinees lijkt, de beknopte samenvatting gaat als volgt:

In de Forsaken raid “Last Wish” kwamen wij Riven tegen, de laatst (bekende) levende Ahamkara in het zonnestelsel van Destiny 2. Deze ahamkara soort is capabel om wensen te vervullen van wie dan ook. Echter soms kunnen deze wensen ook gekeerd worden en het tegenovergestelde zijn van wat er gewenst wordt.

Na een jarenlange klopjacht van Guardians op de Ahamkara was Riven de enige die het wist te overleven tijdens de Great Hunt dankzij de Awoken Queen Mara Sov.

Omdat Mara Sov wist hoe Riven te manipuleren was en haar krachten zodanig te draaien dat ze alleen voor goed gebruikt konden worden, kregen spelers de optie om in de Last Wish raid een combinatie aan icoontjes in te voeren op een muur. Deze gaf verschillende uitkomsten; soms goed met kans op de raid exclusieve exotic weapon, ander negatief en sommige waren voor de fun. Tot op heden waren er maar 14 van de 15 wishes gevonden.

Season of the Wish, hét nieuwe seizoen in Destiny 2 gaat van start op 28 november.