28 mei 2024

Rainbow Six Siege gaat veranderen in Operation Deep Freeze

Rainbow Six Siege - Operation Deep Freeze door Ubisoft

De laatste twee weken van Operation Heavy Mettle zijn ingegaan, dat betekent dat een nieuw seizoen ook onderweg is. Het nieuwe seizoen zal Rainbow Six Siege een aantal grote veranderingen geven, dat zal effe wennen worden!

Net zoals iedere nieuw seizoen zal deze ook weer het gebruikelijke met zich meebrengen. Ubisoft heeft voor ons één nieuwe operator, één nieuwe map, wat key gameplay veranderingen en een aantal nieuwe game modes.

Vanaf 28 november 2023 kunnen wij aan de slag met Operation Deep Freeze en zijn nieuwe operator. We maken kennis met de portugese Tuburão, een nieuwe 2-2 defensieve operator met een interessante gadget.

Meneer maakt gebruik van de “Zoto Canister”. Deze kan oppervlaktes bevriezen en direct vrijwel alle gadgets slopen. Mocht dat niet genoeg zijn, hij heeft ook een functie van Jackal gestolen waarmee je tot 40 seconden voetstappen kan zien van de aanvallers.

Kruip in het vijandelijke Lair

De nieuwe map zal “Lair” gaan heten, pun-intended. Een ondergrondse bunker die ook weer voor verschillende game modes beschikbaar zal zijn. Het lijkt erop dat aanvallers in het voordeel zullen zijn, alhoewel de map tamelijk een doolhof kan zijn voor beide partijen.

Waarschijnlijk zal de map plaatsvinden in Portugal, net zoals de nieuwe operator maar dat is nog niet zeker.

Key gameplay veranderingen

Ook komen er een aantal grote veranderingen aan gameplay en operators. Zo is het bijvoorbeeld nu mogelijk om Mira’s raam kapot te maken met Sledge of Ash. Voor Mira mains wordt dit dus een nieuwe nachtmerrie.

Console gamers krijgen ook een beetje liefde. Het hele menu op consoles wordt uitgebreid met meer functies om aan te passen. Zo zullen er specifiekere deadzone sliders zijn, voor bijvoorbeeld ook je triggers. Ook zal het mogelijk zijn om te leunen terwijl je niet aan het aimen bent.

Mocht dat allemaal niet genoeg zijn, console spelers zullen dezelfde vrijheid krijgen qua controls als computer spelers. Vanaf Operation Deep Freeze zal het mogelijk zijn om de gehele controller te remappen naar jouw keus. Je eigen layout mappen wordt een feit!

Operation Deep Freeze zal live gaan op 28 november 2023 voor Rainbow Six Siege op PC zowel als PlayStation én Xbox.