Background

Ubisoft Forward | Assassin’s Creed Shadows uitgebreide gameplay reveal

Assassin's Creed Shadows Thumb

Tijdens de Ubisoft Forward showcase vandaag, onthulde Ubisoft een gloednieuwe en zeer indrukwekkende gameplay walk-through voor Assassin’s Creed Shadows. Deze diepgaande gameplay reveal laat zien wat het betekent om een next-gen AC game te spelen

Ubisoft wist fans eerder al te verrassen met een nieuwe trailer voor Assassin’s Creed Shadows tijdens de Xbox Games Showcase. Hier kregen we een zeer korte trailer over wat ons te wachten stond. Tijdens de deep-dive kregen we een bredere blik in hoe de twee main characters van elkaar verschillen, de open wereld, urban gameplay en crowd density.

De officiële gamebeschrijving luidt:

“In Assassin’s Creed Shadows beleef je de verweven verhalen van Naoe, een bekwame shinobi Assassin uit de Iga-provincie, en Yasuke, de krachtige Afrikaanse samurai van historische legende. Tegen de achtergrond van de turbulente late Sengoku-periode, zal dit opmerkelijke duo hun gemeenschappelijke bestemming ontdekken terwijl ze een nieuw tijdperk voor Japan inluiden. Van chaos naar doel, van duisternis naar licht. Een nieuw Creed verrijst over Japan.”

Speelstijl: Yasuke

Wat direct opvalt, is dat Yasuke overal herkend wordt op straat. Mensen buigen voor hem om eer en respect te bewijzen wat een teken is van zijn samurai status binnen de feudale Japanse wereld van Shadows. Het duurt echter niet lang voordat Yasuke terechtkomt in een gevecht. Hier maait hij met zijn grote club met groot gemak door vijanden heen waarna hij uiteindelijk bij zijn target terecht komt. Hier ontketent een waar Japans zwaardgevecht waar we het vechten met een katana kunnen aanschouwen. Het is dan ook direct duidelijk dat de gameplay met Yasuke een grote focus zal hebben op combat gezien hij nogal groot en log is, zal hij daarom ook minder goed zijn in parkour en stealth.

Samurai Yasuke - Combat focussed in Assassin's Creed Shadows
Samurai Yasuke – Combat focussed in Assassin’s Creed Shadows

Speelstijl: Naoe

Wanneer Yasuke meer te weten is gekomen over wat geheime informatie na het vermoorden van zijn target maakt Naoe haar intrede. Deze shinobi die tot de onderklasse van de feudale Japanse wereld van Shadows behoord zal met name stealthy te werk gaan. Dit wordt direct duidelijk wanneer dat ze in de avond door een basis sluipt. Wat hier mij direct op viel is dat de stealth gameplay een grote revamp heeft gekregen. We kunnen nog steeds door gras hurken om niet gezien te worden, maar je kan nu ook helemaal in het gras gaan liggen zodat vijanden je niet zien. Is er een lichtbron die je locatie kan verhullen? Dan kan je deze uitmaken. Verder is Naoe zeer lenig en dit zorgt voor een zeer vloeiend en dynamisch parkour systeem. Het lijkt er dus op dat de logge parkour van de afgelopen paar games eindelijk afgelopen is. Wanneer Naoe al sluipend en met gebruik van haar grappling hoek haar target heeft verslagen moet ze ontsnappen.

Shinobi Naoe - Stealth focussed in Assassin's Creed Shadows
Shinobi Naoe – Stealth focussed in Assassin’s Creed Shadows

Crowd density en urban gameplay in Assassin’s Creed Shadows

Shadows zal een grote, maar zeer volgroeide wereld bevatten met verschillende seizoenen. Tijdens de deep-dive zien we Yasuke door een stadje lopen waar direct opvalt dat de game een grotere crowd-density bevat als de laatste paar games. Het is nog steeds niet zo druk in de dorpjes als dat het was in Unity, maar het is weliswaar een stap voorwaarts van de vorige trilogy aan games.  Ook zal de game game aardig wat dieren bevatten waaronder de Shibu Inu en appjes. De Shibu Inu kan je aaien in de game, of dit ook mogelijk wordt met de aapjes valt nog te ontdekken.

Ga het gevecht aan in Assassin's Creed Shadows
Ga het gevecht aan in Assassin’s Creed Shadows

Spelen op iPad en Macbook?

Tijdens Apple’s WWDC 2024 event is ook onthuld dat Shadows niet alleen op de standaard consoles te spelen zal zijn, maar ook op iPad en Macbook models met een M-chip.

Gameplay met developer commentary

Releasedatum en Speciale Edities

Assassin’s Creed Shadows, voorheen bekend als Codename Red, zal op 15 november 2024 worden gelanceerd. Fans kunnen vroege toegang krijgen via Ubisoft+ Premium, de Gold Edition of de Ultimate Edition. De game zal beschikbaar zijn op PC, PlayStation en Xbox. Ubisoft blijft zijn marketinginspanningen opvoeren, en vorige maand onthulden ze alle verschillende edities van de game, inclusief een zeer gewilde Collector’s Edition.

Ben jij klaar om feudaal japan in te duiken met Naoe en Yasuke? Laat het ons weten in de comments hier beneden of op Facebook.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation