Background

Phantom Blade Zero is geen soulslike

Phantom Blade Zero is geen soulslike

Summer Game Fest zit er op en de ontwikkelaar van Phantom Blade Zero, S-Game doet een boekje open over de zojuist getoonde game. Na de hands-on demo tijdens Summer Game Fest, lijkt er nóg geen publiekelijke demo te verschijnen op kort termijn. Daar is het nog te vroeg voor. Voor nu krijgen we wel nog wat extra informatie.

De ontwikkelaar trapt het bericht af met de twijfel die ontstond na de vertoning van de game tijdens de PlayStation Showcase van vorig jaar. De getoonde game zou haast niet echt kunnen zijn. S-Game wilde al deze twijfel uit de weg helpen door een speelbare demo te hebben tijdens Summer Game Fest. Zo zou iedereen aanwezig, kunnen zien dat de game daadwerkelijk echt is, en er ook zo mooi in het echt uit ziet. Daarbij zou de game door iedereen gemakkelijk opgepakt kunnen worden, maar is het een taai spel om daadwerkelijk te meesteren. Dat brengt ons gelijk op het volgende punt.

Phantom Blade Zero is geen soulslike

Volgens de ontwikkelaar moet iedereen die de game gespeeld heeft tijdens Summer Game Fest, dit al hebben moeten ervaren. Het maken van een soulslike game, was nooit het plan van S-Game. Ze wilde juist een combo-gedreven, hart-pompende combat game maken die hectisch en belonend aanvoelt. Wél hebben ze inspiratie opgedaan uit de soulslike genre en deze inspiratie vind je hoofdzakelijke in de mapdesign met meerdere lagen en verschillende verstopte gangetjes en paadjes. Daar houden ook alle gelijkenissen op. Er zijn geen vijanden die respawnen nadat je dood bent gegaan of een checkpoint hebt gehaald.

De game is ook geen PlayStation exclusive

Ondanks de game werd getoond voor de PS5 is er geen spraken van een exclusieve deal met Sony. De game staat op dit moment gepland voor PC en PlayStation 5.

De ontwikkelaar is nog niet klaar om de demo te testen op grote schaal via de PlayStation Store. Tijdens de offline demo op Summer Game Fest zijn ze verschillende fouten, bugs en crashes tegengekomen. Dat is prima te overzien in een kleine gecontroleerde omgeving, maar voor het grote publiek is dit nog niet goed genoeg. Ze willen dan ook geen blunder maken door iedereen die hier naar uit kijkt op te zadelen met een middelmatige ervaring via een slecht geoptimaliseerde demo. Het duurt dus nog iets langer voordat de spelers thuis aan de slag mogen met een demo.

Kijk jij uit naar Phantom Blade Zero? De game heeft nog geen releasedatum.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation