26 mei 2024

Jouw verwachting van The Game Awards?

Het duurt niet lang meer. Van donderdag op vrijdag nacht, 7 december om 2:30 gaat het allemaal van start. Het evenement waarbij er bepaalt gaat worden welke game van 2018 dé game van het jaar is geweest. Dat is niet alles! Het is tegenwoordig een mini-E3, want we gaan maar liefst 10 nieuwe titels zien tijdens het evenement!

The Game Awards is ondertussen al een bekend jaarlijks evenement waarbij de beste games van het jaar het opnemen tegen elkaar voor dé titel. Er zijn verschillende categorieën met games waarop je kunt stemmen. Zo kan je stemmen op de beste Role Playing Game, beste Strategy Game, maar ook beste Art Direction of Sound Design. De meest opvallende blijft toch de sectie die meteen op de voorpagina van het stemmen verschijnt: “Game of the Year”. Dit zijn de genomineerde games voor game van het jaar in 2018:

Alle potentiële games van het jaar, met uitzondering op Celeste, hebben we voorzien van een review. Eerlijk is eerlijk, maar de keuze is ontzettend lastig dit jaar. Gelukkig kunnen we tijdens de show ook relaxen en uitkijken naar nieuwe game voor het volgende jaar, en misschien nog later zelfs. Het is namelijk niet ongebruikelijk op nieuwe titels te tonen op dit evenement, maar dit jaar ziet het er allemaal iets té rooskleurig uit als we de geruchten mogen geloven.

Metroid Prime 4

Eerder deze week deelde wij al het nieuws met een mogelijke aankondiging betreft een nieuwe Metroid Prime. Niet alleen draagt Reggie een T-shirt van de franchise in een foto die gedeeld werd door Geoff Keighley via Twitter, maar ook andere tweets verklapte een mogelijke aankondiging. Op dit moment zou het bijna een teleurstelling zijn als Nintendo geen nieuwe informatie of beelden over Prime 4 laat zien tijdens het evenement. Iedereen verwacht het en iedereen zweert erbij.


Wat zullen we te zien krijgen tijdens de show? Een nieuwe trailer? Nog een teaser? Gaan we eindelijk achter komen welke studio of studio’s verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de game. Gaan we te maken krijgen met nieuwe features?

Splinter Cell?

Een vreemde teaser verscheen midden in de video die Geoff Keigley deelde via Twitter. De video bevat beelden van alle games die zijn genomineerd voor game van het jaar, maar ergens in het midden van de video zien we opeens een bekende gedaante verschijnen. Deze gedaante is geen personage uit één van de genomineerde titels, maar een personage uit een titel die we al enige tijd niet meer hebben gezien. Je zal hem herkennen aan zijn nachtkijker. We hebben het natuurlijk over Sam Fisher uit Splinter Cell.


Het kan haast geen foutje of toeval zijn. Het zou een enorm vreemde keuze zijn om een fragment van enkele seconden over een willekeurige game in zo’n trailer te stoppen, toch? Zal Ubisoft iets nieuws in petto voor ons hebben betreft de modernere variant van Assassin’s Creed? Gaat het een remake of remaster worden, of zien we een compleet nieuwe Splinter Cell game? Vervolg, of reboot? Lineair, of gaat Ubisoft ook haar bekende open-world formule toepassen op de Splinter Cell franchise? Wat denk jij?

The Last of Us Part II

Naughty Dog laat van te voren al weten dat we geen verwachtingen moeten hebben omtrent meer details betreft The Last of Us. Naughty Dog wilt de gelegenheid nemen om de aankondiging van het tweede deel te vieren tijdens The Game Awards, maar heeft niets nieuws te melden. De studio laat weten dat ze niet kunnen wachten met laten zien waar ze mee bezig zijn. Het is echter nog iets te vroeg om dat te doen. Zodra het zover is, zullen we het weten. Geen The Last of Us Part II tijdens het evenement dus! Maar hoe zit het met andere Playstation projecten?

Death Stranding & Ghost of Tsushima

Hideo Kojima is geen onbekend persoon. Ook niet als het aankomt op The Game Awards. Geoff en Hideo lijken way back te gaan en het is dan ook niet ongebruikelijk voor Hideo Kojima om meer informatie los te laten over Death stranding tijdens dit evenement. Hoogst waarschijnlijk zal dat dit jaar niet anders zijn. Het internet verwacht dat we tijdens de show nieuwe informatie krijgen omtrent beide titels, alsmede een release datum. Wat mij betreft is dit een heel erg bolde aanname. Ik zou wensen dat het waar zou zijn, alhoewel het erg onrealistisch lijkt. Beide titels lijken nog erg in hun kinderschoenen te staan. Bij Death Stranding heeft nog niemand een idee waar de game over gaat.
Indien er inderdaad iets van release data wordt gedeeld, zal dit in een vorm zijn van release jaar, waarbij we waarschijnlijk een trailer of teaser zien die eindig met “2020”  of zelfs “2021” waarna het beeld weer terug op zwart gaat. Wat denk jij?

Obsidian Entertainment

Ondertussen is Obsidian ook iets aan het teasen voor het evenement. Velen kennen de studio van Fallout New Vegas, maar recentelijk is Obsidian onderdeel geworden van Microsoft. Zal deze nieuwe aankondiging hier iets mee te maken hebben? Zal Obsidian’s nieuwe game daarom exclusief zijn voor Xbox One en Windows 10? We zullen nog even geduld moeten hebben tot we het zeker weten! De volgende teaser verschijnt in beeld als je navigeert naar obsidian.net.
Specialmessage

Er is veel meer…

Niet alleen bovenstaande studio’s en games hebben iets in elkaar geknutseld voor het evenement, maar ook Epic Games zal een nieuwe ‘world premier’ tonen over Fortnite tijdens The Game Awards.


Daarnaast zijn er geruchten dat EA en BioWare Dragon Age 4 gaan onthullen tijdens het evenement en zal Crash Team Racing ook zijn gezicht laten zien tijdens het evenement? Er zijn ontzettend veel geruchten en teasers. Waar hoop jij op?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →