25 mei 2024

10 euro korting op alles boven de €15 in Epic Games Store

Epic krijgt heel veel kritiek over hun online winkel voor digitale games. Voornamelijk voor de exclusieve deals waardoor bepaalde games tijdelijk exclusief zijn voor de Epic Games Store. Toch is niet alles even slecht aan de winkel. Deze actie kan je namelijk een hoop geld besparen.

Tijdens de Epic Games Store Mega Sale profiteer van kortingen tot 75% en krijg je maar liefst €10 euro korting op iedere game vanaf een prijskaartje van €15. Dit aanbod geldt ook op pre-orders. Hierdoor kan je bijvoorbeeld Borderlands 3 alvast vooruitbestellen vanaf €49,99 in plaats van €59,99. Alle games die normaliter voor 15 euro verkrijgbaar waren, zijn nu afgeprijsd tot een bodemprijs van 5 euro.
Het slechte nieuws nog steeds is dat je de gekochte games via de Epic Launcher zal moeten gaan spelen, maar aangezien Borderlands 3 voor het eerste halfjaar enkel verkrijgbaar is voor Epic’s platform, is dit een hele goede aanbieding. Tenzij je wilt wachten op de Steam release.


Indien je de laatste twee weken al een aankoop hebt gedaan, en de games van je aankoop doen mee aan de actie (dat zijn er veel), zal je het teveel betaalde bedrag teruggestort krijgen. De kortingen die gegeven worden komen uit Epic’s eigen broekzak, de uitgevers zelf zorgen niet voor de korting. Het is een stap in de goede richting.
Die stap is ook hard nodig. Veel PC gamers hebben namelijk een hoop kritiek op Epic’s aanpak om meer klanten te werven voor hun platform. Door deals te sluiten met uitgevers zijn spelers genoodzaakt uit te wijken naar de Epic Store, terwijl deze qua functionaliteiten inferieur is en opzichte van Steam. Ongetwijfeld gaat hier verandering in komen, maar Epic neemt zich in ieder geval ruim de tijd.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →