28 mei 2024

Sony stelt Playstation 5 evenement uit

Playstation 5

#BlackLivesMatter. Dat is wat er nu de rondte gaat op Social Media na het zoveelste politie incident in de Verenigde Staten. Sony Playstation heeft er voor gekozen om donderdagavond geen Playstation evenement te organiseren.

Gamers over de hele wereld wachten huiverig op meer Playstation 5 nieuws. Oorspronkelijk zou de marktleider aankomende donderdagavond om 22:00 de nieuwe console onthullen. Sinds de aankondiging van dit evenement zijn er een aantal kwalijke gebeurtenissen opgetreden. Als gevolg van onnodig politie geweld is er in Amerika wederom een gekleurde man om het leven gekomen. Het volk pikt het niet langer en gaat letterlijk de straat op.

Op internet heerst er een tweestrijd tussen fans die uitkijken naar de Playstation 5. Enerzijds is er veel begrip en vooral respect voor Sony’s uitgesproken medeleven. Aan de andere kant zijn fans teleurgesteld omdat dit evenement volledig los zou staan van de recente gebeurtenissen.

Sinds het incident is Sony vocaal aanwezig op Social Media platformen om hun steentje bij te dragen aan de situatie.

Sony heeft nog geen nieuwe datum voor de onthulling van de Playstation 5 bekend gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk vindt deze aankondiging pas plaats zodra er een zichtbare vooruitgang is ontstaan in de huidige situatie rondom het BLM incident. Het is jammer dat we deze week nog geen Playstation 5 games te zien krijgen, maar uiteraard erg begrijpelijk. Er zijn op dit moment belangrijkere dingen die spelen.

Nog even geduld dus! Gelukkig mogen we deze maand in ieder geval aan de slag met een nieuwe parel op de Playstation 4. En daarna nog een!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →