1 maart 2024

Xbox Series S lijkt echter dan ooit

Xbox Series X

De Xbox Series X is inmiddels al een tijdje geleden aangekondigd. Er gingen geruchten over een maatje S voor de console ‘serie’, die lijkt nu niet zo idioot meer!

Microsoft heeft namelijk patent aangevraagd voor een XBOX SERIES logo. Dit wijst op de sterke mogelijkheid van meerdere consoles. Überhaupt de naam ‘Series’ duidde al redelijk op de mogelijkheid dat er meerdere consoles uit zouden komen buiten de Series X. Mensen speculeerde eerder op Reddit en Twitter al over een Xbox Series S als een compactere variant voor de X.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het patent voor nu bedoeld is voor een exclusief digitale versie, waar geen disc drive in zit. Dit lijkt op zich niet zo heel raar, gezien de PS5 ook een Digital versie krijgt.  Mocht het echt een Series S zijn, dus een kleinere variant, dan rusten er een aantal vragen.

xbox series x vs s
Fan-made vergelijking
Voor wie?

Mocht het een Digital versie zijn, dan is het publiek redelijk duidelijk. Een misschien iets goedkopere versie voor degenen die toch alles al digital kopen. Dat klinkt dan ook prima, vooral gezien Sony die route ook af gaat leggen. Een Series S daarentegen zou wat vragen opwekken. Zou de S variant dan een stuk goedkoper worden? Kan de S variant disks aan? Hoe zou zo’n S variant presteren? Als laatst is er nog de vraag: hoe groot zou deze worden? Hoe dan ook, meerdere varianten voor de Xbox Series zal zeker verschijnen. Wanneer, wat hoe of waar is nog maar de vraag.

Wat denk jij, is een Xbox Series S een slimme keuze, zal dit ook de reden voor het patent zijn? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! Je kan bij ons teruglezen wanneer er meer informatie omtrent dit topic vrijkomt. 

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →