Background

Volgens claim komt Resident Evil: Village niet naar PS4

Resident Evil Village

Het is gebruikelijk voor games die vlak na een nieuwe console uitkomen, om ook op de oude console te verschijnen. Dit was voor Resident Evil de bedoeling, maar die beslissing is hoogstwaarschijnlijk geannuleerd, voor een goede reden.

Houdt er rekening mee dat dit een claim is van meerdere bronnen, maar dat er op dit moment nog geen officiële statement voor RE: Village vanuit Capcom online staat.

Resident Evil: Village, of RE:8, is afgelopen week aangekondigd voor de Playstation 5. Het is gebruikelijk dat een game aan het begin van een generatie ook rekening houd met de console van de vorige, de PS4 in dit geval. Er zullen dit maal meer games zijn die dit niet gaan doen, voor een goede reden. Dit heeft te maken met het performance verschil tussen de consoles.

Performance verschil?

De switch van HDD naar SSD, de switch naar Ray Tracing en al dit soort nieuwe features zorgen voor een immens verschil in hoe een game in development gaat. Games voor de PS5 worden gemaakt met de gedachte dat er zeer weinig tot helemaal geen laadschermen meer zijn. Ditzelfde geld voor Resident Evil: Village. Om zo’n game te ontwikkelen voor twee totaal verschillende infrastructuren is lastig. De onderliggende features van de PS5 verschillen daarin gewoon te erg met de PS4. Resident Evil zal bij lange na niet de enige game zijn die deze keuze zal maken.

Community feedback

Het zal voor degenen die niet direct switchen naar de PS5 een minder leuke keuze zijn. Echter is het een weloverwogen keuze, het is niet zo dat de developers meer verdienen op de game, door hem alleen naar PS5 te shippen. Zij kiezen ervoor om de game zo goed mogelijk te laten presteren voor een echte next-gen ervaring en dat is een keuze die voor velen juist positief uit zal pakken. Je merkt online dat de reacties hierop vooral positief zijn.

Mocht dit een legitieme keuze zijn voor CapCom, dan zijn wij benieuwd naar jouw mening! Heb jij liever dat PS5 games exclusief next-gen zijn, zodat ze performance het beste kan zijn op de doelgroep aan consoles? Laat het ons weten in de reacties hier beneden of op Facebook! We hebben momenteel een prijsvraag lopen voor The Last of Us: Part II goodies!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation