27 september 2023

Call of Duty slokt alweer een ontwikkelstudio op

Warzone Toys For Bob

Zucht. Alweer een getalenteerde ontwikkelstudio van Activision Blizzard is opgeslokt door de geldmachine, genaamd Call of Duty. Toys For Bob, bekend van onder andere Crash Bandicoot 4, is nu een ondersteunende ontwikkelaar voor Call of Duty Warzone.

We kennen Toys For Bob de laatste tijd het beste van Crash Bandicoot 4: It’s About Time en Spyro: Reignited Trilogy. De vele Spyro verwijzingen in Crash Bandicoot 4 deden ons hopen op een vervolg op de Spyro trilogie. Het lijkt er op dat dit niet gaat gebeuren. Omdat fans niet staan te wachten op een nieuwe Spyro? O, ja zeker wel. Maar omdat Call of Duty Warzone veel meer geld binnenhaalt dan wat dan ook.

Toys For Bob kondigt met “trots” aan dat de studio vanaf nu zal opereren als een ondersteunende studio voor Call of Duty Warzone. Deze tweet volgt na veel berichten over ontslagen personeel bij Toys For Bob.

Voormalig werknemer bij Toys For Bob, Nicholas Kole, meldt via Twitter enigszins bitterzoet te zijn over het verhaal. Hij is blij dat een aantal werknemers nog kunnen blijven werken bij de studio. Vooral in deze tijd.

Hiermee is Toys For Bob niet de enige studio waarbij talent niet optimaal wordt benut. Raven Software, bekend van al deze games, is tegenwoordig ook alleen maar geld aan het printen in Call of Duty Warzone.

Wie is de volgende, Activision?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →