25 februari 2024

De Playstation 5 droogte kan nog ruim een jaar duren

Playstation 5

De Playstation 5 gaat als warme broodjes over de toonbank. Dat is tenminste zo als de console eens in de zoveel dagen beperkt beschikbaar komt. Volgens Sony kan deze Next-Gen droogte nog wel een dik jaar duren.

Er is een tekort aan chips. Niet de paprikachips in de winkel, maar bepaalde chips die nodig zijn in de productie van de Playstation 5. Niet alleen Sony kampt met dit probleem, maar eigenlijk iedere fabrikant die elektronische onderdelen gebruikt in hun product. Zo liggen er dus zelfs een aantal autofabrikanten voor enkele dagen stil omdat er geen nieuwe chips geleverd kunnen worden.

Daarnaast helpt de enorme vraag naar de Playstation 5 ook niet te helpen met de schaarste. De opvolger van de Playstation 4 verkoopt sneller en meer in dezelfde periode, maar de vraag lijkt niet af te nemen.

“I don’t think demand is calming down this year and even if we secure a lot more devices and produce many more units of the PlayStation 5 next year, our supply wouldn’t be able to catch up with demand,” verteld Chief Financial Officer Hiroki Totoki in een briefing, volgens een aantal bronnen die liever niet genoemd willen worden.

Sony is zelf al stappen aan het ondernemen om alsnog de enorm grote vraag te beantwoorden. De oplossing ligt niet zomaar voor de hand. Aanpassingen aan de hardware is noodzakelijk. Zo kan de Playstation 5 geproduceerd worden zonder die specifieke chip die nu zo ontzettend schaars is. Een nieuw model zou daarom in 2022 al geproduceerd worden.

Heb jij al een Playstation 5 of Xbox Series X in huis? Uiteraard geldt voor Microsoft’s console precies hetzelfde. Al heeft Microsoft eerder laten weten na de zomer al beter aan de vraag te kunnen voldoen. We gaan het zien!

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →