Background

Wat is er aan de hand met Abandoned?

Abandoned

Het blijft opvallend lang stil rondom Abandoned, de PlayStation 5 exclusieve titel van Blue Box. Nadat de teaser app beschikbaar werd gesteld op de PlayStation bleef het stil. En het is nog steeds verdacht stil.

Het is niet alleen stil, maar de stilte lijkt toe te nemen. Dit komt omdat eerder geplaatste tweets over de game ondertussen zijn verwijderd. De teaser app was ongeveer 6GB groot toen deze verscheen op de PlayStation 5. Fans werden teleurgesteld want het enige wat ze te zien kregen in de app was een teaser van enkele seconden die eerder al op Twitter werd geplaatst.

De rest van de app zou verder worden aangevuld, maar er waren nog wat technische obstakels waardoor het een en ander uitbleef. Waaronder een speelbare teaser. Tot op de dag van vandaag is deze nog steeds uitgebracht en is de teaser app nog steeds erg leeg.

Nu Blue Box eerdere tweets heeft verwijderd ziet het er niet goed uit voor Abondened. Rekening houdend met de eerder titels van dezelfde studio belooft het niet veel goeds. Heeft de game eigenlijk wel bestaan? De eerste beelden die we te zien kregen waren namelijk niet van de game zelf. Dit was een asset demo die je kunt kopen op een website voor assets.

Waarom bestede Sony er dan zoveel aandacht aan? Waarschijnlijk omdat Blue Box een groot deel van hun budget, als niet alles, spendeerde aan een upfront markering campagne. Hierdoor ontstond er ineens heel veel Hype (mede door het hele Silent Hill gestuntel), maar kan Blue Box dit onmogelijk waar maken met de rest van hun resources.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation