Background

Gerucht: Next-gen versies van Red Dead Redemption 1 & 2 in de maak

Red Dead Redemption - Remaster / Remake

Als er een game is die wel een remaster verdient is het wel Red Dead Redemption, de cowboy game van Rockstar kreeg veel lof en was een van de betere games van de Xbox 360 en PlayStation 3 generatie.

Rockstar Games, wellicht de meest bekende en succesvolle collectie studios ter wereld zit niet stil. Zo zijn ze hard aan het werk aan GTA VI die volgens geruchten wel eens terug zou kunnen gaan naar Vice City of Liberty City. Verder heeft de studio onlangs in samenwerking met Grove Street Games de remasters van de oude GTA games uitgebracht onder de naam Grand Theft Auto: The Trilogy, deze kreeg echter veel kritiek over zijn buggy launch. Ook GTA V kreeg Next-Gen versies met als onderdeel GTA: Online, die onlangs een free-to-play versie heeft gekregen en nog steeds wordt geüpdate met verse content.

Zelfs Max Payne 1 en 2 krijgen remakes door Remedy in samenwerking met Rockstar. Maar nu hoor ik je denken, allemaal leuk en aardig maar een van de beste games van de vorige generatie is toch Red Dead Redemption 2? Waarom krijgt deze franchise niet meer liefde of content. Als we de laatste geruchten mogen geloven komt daar snel verandering in!

In een tweet van Franse journalist Chris Kippel wordt besproken dat Rockstar al sinds minimaal 2020 bezig is aan zowel de next gen versie van Red Dead Redemption 2 als een remaster of een heuse remake van RDR 1. De games zullen waarschijnlijk tegelijk aangekondigd worden zodat Rockstar het kan verkopen in een bundel. Het zal echter waarschijnlijk niet de Outlaws Collection gaan heten zoals eerder het gerucht was. De reden dat de Next-gen versie van RDR2 zo lang op zich laat wachten is dus waarschijnlijk door de development van de RDR 1 remaster/remake, die langer duurt dan verwacht.

“In reactie op meerdere privéberichten tegelijk: zoals ik eind 2020 kon bevestigen, wordt er bij Rockstar inderdaad al enkele maanden gewerkt aan de next-gen port van RDR2. Samen met de remaster / remake van de eerste RDR, zou de RDR2-poort veel eerder worden aangekondigd. De aankondiging was duidelijk uitgesteld vanwege de RDR-remaster/remake. Ik weet er niets anders van, behalve dat het project nog steeds loopt en niet de “Outlaws Collection” zal heten.

– Chris Kippel

Worden jullie al enthousiast van nieuwe remakes in deze welbekende franchise, of juist helemaal niet? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation