20 mei 2024

Xbox Game Pass lidmaatschap verdwijnt voor medewerkers

Xbox and Microsoft logo for Xbox Division run by Phil Spencer

Voor iedereen die bij Microsoft in dienst is heeft gratis de Xbox Game Pass Ultimate op zijn/haar Microsoft account gekregen, maar daar gaat verandering in komen.

Microsoft gaat zich voorbereiden om alle lidmaatschappen te schrappen van pakweg 238.000 medewerkers. Alle Microsoft medewerkers die niet in de Xbox tak vallen van het bedrijf, zullen deze lidmaatschap niet meer krijgen.

Begin deze week is Microsoft begonnen met het informeren van deze nieuwe bedrijfspolicy. Geen Xbox Game Pass Ultimate meer voor niet Xbox-leden maar wel een fikse korting.

Natuurlijk viel dit nieuws bij velen niet in het juiste keelgaatje en werd al gauw een heet topic binnen het bedrijf. Zo heet dat onze grote vriend Phil Spencer hier lucht van kreeg en niet eens afwist van deze veranderingen. De lieve CEO wilt voor meer transparantie zorgen omtrent dit onderwerp en zal zich gaan mengen met dit probleem.

Er is nog niets vrijgekomen qua informatie omtrent deze veranderingen binnen het bedrijf. De bedrijfsleden krijgen waarschijnlijk korting maar wij als consument mogen meer gaan betalen. Zo zal de Game Pass zijn prijzen gaan verhogen met pakweg €1 per maand.

Bekijk ook ons laatste artikel rondom Xbox Game Pass.