25 februari 2024

Yo-Kai Watch 4 Nintendo Switch Gameplay opgedoken

Yo-Kai Waitch is ondertussen een hele bekende rage in Japan, maar ook in het westen beurt de franchise niet verkeerd. Ondertussen hebben we al een aantal 3DS games mogen ontvangen van Yo_kai Waitch in het westen, maar ook de Switch krijgt zijn eigen titel.

Onlangs is er Japanse footage van de game verschenen waarbij we een blik krijgen op de gameplay en combat van de Switch exclusive. Het ontdekken van de wereld om je heen lijkt sterk op voorgaande 3DS uitvoeringen, maar de combat lijkt te zijn aangepast. Uiteraard is de Switch een krachtigere console dan de 3DS wat zorgt voor mogelijkheden tot complexere in-game systemen.

In de video zien we bekende figuren terug komen uit de franchise, waaronder een van de meest geliefde: Jibanyan. De titel van de game suggereert dat het een vervolg is op de voorgaande games in de franchise. Aangezien dit de eerste Switch versie is, vraag ik me af of deze game te volgen zal zijn voor nieuwkomers die de 3DS games niet gespeeld hebben. Het is verder ook nog niet duidelijk wanneer Yo-Kai Watch 4 zal moeten verschijnen.
Heb je nog geen Yo-Kai Watch game gespeeld, maar ben je wel benieuwd naar de franchise? Lees hier dan onze review over de eerste game op de 3DS. Het is een typische Nintendo RPG, dus als je fan bent van onder andere de Pokémon, Digimon, Megaman en Medabots is dit een game die je zeker zal waarderen.
Heb jij de Yo-Kai games gespeeld op je 3DS of 2DS? Wat vind jij van de franchise tot nu toe? Kijk je uit naar de Switch versie, of sla je deze franchise even over? Er is tevens ook een anime van de franchise. Deze is sinds 2016 ook in Nederland te zien, maar online kan je hem natuurlijk altijd bekijken.
Meer Yo Kai Watch nieuws?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →