19 april 2024

Dead Island 2 met 12 weken uitgesteld

Dead Island 2 Thumbnail

Dead Island 2 was sinds 2014 zo dood als zijn naam doet vermoeden, tot de game tijdens Gamecom’s Opening Night Live nieuw leven kreeg en zou op 3 Februari 2023 dan eindelijk te spelen zijn. Echter blijkt dat zelfs deze datum te mooi bleek om waar te zijn

De game zal met 12 weken worden uitgesteld waardoor de nieuwe release op 28 April 2023 zal plaatsvinden. In een blogpost die is geplaatst op de Dead Island 2 website geeft Dambuster Studio’s meer informatie over het uitstel.

We have some important news, so we will rip that band aid off straight away. We are delaying Dead Island 2. But not by very much! The new release date is already decided as April 28th 2023, which is just 12 short weeks after our original planned release date.

It’s not what we wanted to do. We wanted to do it right – announce the game in style, put a release date on it, launch on time and celebrate a job well done. We waited until we were SURE of our release date before we announced Dead Island 2. So the irony isn’t lost on us.

We’re on the final straight now; we’re going to take the time we need to make sure we can launch the game we’re proud to launch. For those of you who’ve been waiting for years – we’re sorry to make you wait a little longer.

You can see our exciting new trailers and gameplay which is absolutely 100% going to happen on December 6th at the Dead Island 2 showcase. You will be able to watch the showcase on our Twitch channel; our YouTube channel and here on our website.

Dead Island 2

De ironie van dit uitstel blijkt de studio niet te zijn ontgaan en daarom wordt er al snel beloofd dat deze 12 weken echt nodig zijn om de game in de beste staat uit te brengen die mogelijk is. Fans van de serie kunnen er op z’n minst troost in vinden dat de game op 6 December zal worden getoond in een speciale Dead Island 2 Showcase. De tijd van deze stream is nog niet bekend gemaakt. Wil je meer weten over de game? Hier vind je de vette trailer die deze zomer is getoond boordevol informatie. Of lees de preview van de game die we hebben mogen spelen tijdens Gamescom 2022

De game zal uitgebracht worden op zowel de PS4 en 5. De Xbox One en Xbox Series S|X en ook op de PC. De game wordt ontwikkeld door Deep Silver en Dambuster Studios.

Heb jij nog steeds behoefte aan een nieuw deel in deze franchise of komt de studio naar jou mening hier 8 jaar te laat mee aan kakken? Laat het ons weten op Facebook of in de reacties hier beneden.

Dave Schreurs

Al sinds jonge leeftijd zit ik met een controller aan het scherm gekluisterd, eerst voor een dikke beeldbuis tegenwoordig een OLED, kijkt toch wat fijner. Ik geniet met name van games met een goed verhaal, mijn favorites zijn de Mass Effect Trilogy, al komt God of War 4 aardig in de buurt . Verder een massive fan van Star Wars, Marvel en Harry Potter.

Bekijk alle berichten van Dave Schreurs →