Super Mario Sunshine op de Nintendo Switch

Sunshine on Switch

We zijn al ruim twee jaar verder en we hebben nog steeds geen Virtual Console op de Nintendo Switch. De Nintendo Switch Online service biedt tot nu toe alleen nog maar NES titels aan. Toch weet iemand Super Mario Sunshine werkend te krijgen op Nintendo’s hybride console.

Het is geen officiële release van de Gamecube klassieker, maar een eigen knutselproject zullen we het maar noemen. Het gemis van de Virtual Console op de Nintendo Switch is best groot binnen de community. De Wii U en 3DS hebben wél deze feature, maar ook geen Gamecube games in het assortiment.

Twitter gebruiker langer_hans laat het er niet bij zitten en zorgt voor zijn eigen virtual console op de nieuwste Nintendo console. In zijn video die hij deelde via Twitter zien we heel kort dat hij Super Mario Sunshine is aan het spelen met ongeveer 30fps. Het is dus wel mogelijk!

Het gaat hierbij om een Switch die van alle kanten gekraakt is. De software die er op draait is op Linux gebaseerd en de gebruiker speelt de game met muis en toetsenbord in plaats van met de Joy Cons. Het spel is dus in geen enkele manier geoptimaliseerd voor de Switch, maar deze video laat in ieder geval zien dat het apparaatje de game kan afspelen.

Mis jij de Virtual Console op de Nintendo Switch? Indien Gamecube games ooit naar de Switch komen via wat voor weg dan ook, welke Gamecube klassieker wil jij dan spelen?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek