Pokémon Masters is vandaag gereleased

Pokémon Masters

De Pokémon Twitter-account heeft vandaag een Tweet geplaatst die de lancering van Pokémon Masters aankondigt. De mobile game werd op 28 juni aangekondigd. Op dit moment is de app echter niet te vinden in de Nederlandse app stores.

Pokémon Masters (een mobile Pokémon game) werd op 28 juni door The Pokemon Company aangekondigd. De game wordt in samenwerking met DeNa gemaakt en het spel speelt zich af in de regio Pasio. Op het eiland Pasio komen bekende trainers uit de Pokémon-serie bij elkaar en iedereen heeft 1 Pokémon bij zich. Dit betekent dat ook jij als trainer in dit spel maar met 1 Pokémon zal gaan werken. In het spel wordt jouw enige Pokémon aangeduid als je Buddy Pokémon en samen zijn jullie een Sync Pair. Dit heeft ook gevolgen in de gevechten die je in het spel zult aangaan. Je kunt namelijk als trainer acties uitvoeren die effect hebben op de combat moves van je Pokémon. Deze acties noemen ze in het spel Sync Moves.

Meer informatie over de game kan gevonden worden op de officiële website en in onze eerdere artikelen over de aankondiging en de nieuwe trailer.

App is niet in de App stores

Op dit moment is Pokémon Masters in Nederland niet te vinden in de App Store en Google Play Store. Het is nog onbekend wat de reden hiervoor is. In de Twitter-chain over de aankondiging van de release van het spel is wel een reactie te vinden, die speculeert over de oorzaak. De persoon met de Twitter-account Im a Bad guY reageert namelijk dat het waarschijnlijk is dat de game geblokkeerd wordt door de wetten van je land. In Nederland zijn strengere wetten in gang gezet gericht op het gebruik en de verkoop van loot boxes en dit zou dus als gevolg kunnen hebben dat wij de app niet kunnen downloaden. Er is op dit moment nog geen officiële reactie, die deze speculatie bevestigt, dus we moeten afwachten op concrete antwoorden.

Pokémon Masters is vandaag gereleased in de App Store en Google Play Store. De app kan echter op het moment niet in Nederland gedownload worden.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek